mozesz zaczac od samego chiptuningu, jak bedzie malo to wtedy wymiana turbiny + chiptuning (strojenie silnika do nowej), pomysl, przelicz, przejrzyj wykresy modyfikowanych AGR-ow....
[O1] Problem z octą AEE
Zwiń
X
-
[O1] Problem z octą AEE
Witam mam problem ze skodą octvią 1,6 AEE (74 kW), samochodzik z powodu uszkodzonego nastawnika miał wymienioną przepustnice (zamiennik), przy okazji kable i świece (auto od tego czasu przejechało ok. 1000 km). Od jakiegoś czasu samochód sie bardzo dziwnie zachowuje, mianowicie po zapaleniu obroty spadają do ok. 300 oraz strasznie rzuca silnikiem. W tym czasie wogóle nie reaguje na gaz. Po ok. minucie objawy ustają i samochód normalnie jeździ. W autku nie da sie wykonać adaptacji przepustnicy w grupie 001, zero reakcji na program
Dodam także ze po przełożeniu przepustnicy na starą samochód reaguje tak samo.
Co może być przyczyną takiego zachowania, i czy ktoś posiada serwisówkę do tego silnika??
pozdr
-
-
Zamieszczone przez ania2408Witam.
Ja miałam podobny problem , nie pomagała adaptacja przepustnicy obroty raz były w porządku, a raz wariowały. W moim przypadku winą był czujnik temperatury, który wariował, Mechanik wymienił go (zamiennik cena 20 zł). Sam był zaskoczony. pozdrawiam
VAG nie pokazuje żadnych błędów
Komentarz
-
-
u mnie nastawów się nie dałoustawić jak padła orgyginalna przepustnica i obroty były na poziomie 300
padła elektronika w przepustnicy i trzeba było wymienić, nie wiem na jaką firme zostało wymienione ale przez rok nic sie nie działo raz trzeba było tylko wgrać nowe nastawy bo obroty trzymał na 1500
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piniua co za przepustke wsadziles??jezeli vike to szybko ja wyjmij i wyrzuc jak najdalej potrafisz
[ Dodano: Nie 21 Lut, 10 19:40 ]
jeszcze jedna uwaga motor AEE to jest 55KW czyli 75 KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pueblo1983Zamieszczone przez piniua co za przepustke wsadziles??jezeli vike to szybko ja wyjmij i wyrzuc jak najdalej potrafisz
[ Dodano: Nie 21 Lut, 10 19:40 ]
jeszcze jedna uwaga motor AEE to jest 55KW czyli 75 KM
Zresztą w OI występuje również silnik 75kW ( 102 KM ) o oznaczeniu BFQ.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz